HOITO-OHJE

Kaindl-lattialaminaatit

Laminaattilattia on kestävä ja helppohoitoinen lattia joka vaatii oikean hoidon ja oikeat olosuhteet, jotta lattian hyvät ominaisuudet olisivat parhaimmillaan.
Yleensä yli 80 % lattialle tulevasta liasta kulkeutuu rakennuksen ulkopuolelta, joten tehokkain tapa helpottaa puhtaanapitoa on ulkoa tulevan lian pysäyttäminen likaa keräävillä ovimatoilla.

Olosuhteet

Lattialaminaatti on pitkälti puupohjainen materiaali, joka elää lähes kuin puu ilmankosteuden vaihteluiden mukaan, siksi on tärkeää, että huoneilman suhteellinen kosteus pysyy 50:n - 60 %:n välillä. Liian suuri ilmankosteus turvottaa laminaattilautoja ja liian pieni ilmankosteus taas haristaa laminaattilautoja.
Ilman suhteellisen kosteuden poiketessa annetuista arvoista, käytä liian kuivana aikana ilmankostutinta ja liian kosteina aikoina lämmitystä ja tuuletusta poistamaan liiallinen kosteus. Seuraa ilman kosteutta hyvällä huoneilman kosteusmittarilla, sillä liian alhainen tai liian korkea ilmankosteus eivät myöskään ole terveydelle hyväksi.
Huoneilman lämpötilan tulee olla 18o-24o, ja lattian pintalämpötila ei saa ylittää 27o.
Käytä huonekalujen jaloissa huopasuojia niin voit helposti siirrellä huonekaluja lattipintaa vaarantamatta.

Käyttöönottopuhdistus

Lattia ei tarvitse varsinaista käyttöönottopuhdistusta, poista irtoroskat imurilla, harjalla tai kuivalla mopilla. Likainen lattia pyyhitään nihkeällä kankaalla tai mopilla käyttäen laminaatille sopivaa neutraalia pesuainetta esim. Kaindl Cleaning Fluid. Käytä vettä mahdollisimman vähän.
Älä käytä saippua- tai ammoniakkipohjaisia pesuaineita sillä ne yleensä jättävät lattian pintaan harmaan kalvon, jossa esim. jalanjäljet näkyvät häiritsevästi. Lattiaa ei saa vahata.

Ylläpitohoito

Imurointi ja nihkeäpyyhintä riittävät laminaattilattian normaaliksi hoidoksi.
Likaantunut lattia puhdistetaan laminaatille sopivalla neutraalilla pesuaineella esim Kaindl Cleaning Fluid ja nihkeäksi puristetulla kankaalla. Käytä vettä mahdollisimman vähän.
Älä käytä saippua- tai ammoniakkipohjaisia pesuaineita sillä ne yleensä jättävät lattian pintaan harmaan kalvon, jossa esim. jalanjäljet näkyvät häiritsevästi. Lattiaa ei saa vahata.

Tahranpoisto

Poista tahrat heti niiden ilmestyttyä, koska jotkin tahrat saattavat värjätä lattiapintaa.
Yleissääntönä tuoreen tahran poistoon soveltuu puhdas vesi, yleispuhdistusaine, lakkabensiini tai taloussprii. Puhdistusaine tulee poistaa puhtaaseen veteen kostutetulla kankaalla, sillä voimakkaat liuottimet voivat vahingoittaa lattiapintaa.